KURSEVI

OBUKA ZA STICANJE RONILAČKIH KATEGORIJA
I OSNOVNIH ZNANJA
Ronilački klub "Danubius" organizuje kurseve ronjenja tokom cele godine. Programi za obuku razvijeni su prema preporukama međunarodne organizacije SSI, PADI, a na raspolaganju su vam i instruktori sa certifikatom za obuku kako početnih tako i naprednijih kurseva. Budući da Ronilački klub "Danubius" ima instruktore najvišeg ranga, polaznicima je omogućeno napredovanje kroz sve kategorije. Početni kurs za kategoriju Open Water Diver namenjen je sticanju osnovnog znanja i obuhvata praktičnu obuku na bazenu i teorijsku obuku u prostorijama kluba. Praktična i teorijska nastava teku uporedo.

Početni kurs mogu upisati kandidati sa navršenih 12 godina starosti. Gornja granica starosti nije ograničena. Većina ljudi ispunjava zdravstvene uslove za ovaj kurs, ali je ipak neophodno da se proveri opšte stanje organizma na specijalnom pregledu kod lekara koji je ovlašćen da izda potvrdu za rekreativne ronioce.


- USLOVI ZA POHAĐANJE KURSA

Kursu mogu pristupiti svi stariji od 12 godina uz potvrdu o zdravstvenom stanju da ste sopsobni za bavljenjem rekreativnim ronjenjem, koja se pre kursa ili zarona u otvorenoj vodi (moru ili jezeru) prilaže na uvid instruktoru ili vodji ronjenja.
Lekarski pregled možete obaviti u limanskoj ambulanti ili u Medi Group.

Lekarski pregled se sastoji od :

1. stomatološkog pregleda,
2. pregleda psihologa,
3. pregleda neuropsihijatra,
4. pregleda oftalmologa,
5. analize kompletne laboratorije krvi i mokraće i
6. ORL

Nakon uspešnog završetka kursa, što podrazumeva polaganje ispita iz praktičnog i teorijskog dela, dobićete kategoriju Open Water Diver, ronilac sa jednom zvezdicom(po cmas skoli), e-karticu kao dokaz da ste osposobljeni za datu kategoriju u rekreativnom ronjenju, (SSI, CMAS ili PADI - u zavisnosti od tipa kursa koji odaberete). Sa karticom ovog nivoa moćićete da ronite u pratnji instruktora ili vođe ronjenja bilo gde u svetu. U svim ronilačkim centrima tražiće vam ovu karticu pre nego što vam dozvole da iznajmite opremu ili učestvujete u bilo kakvim ronilačkim aktivnostima. Uz učlanjenje u RK "Danubius" dobićete i brojne pogodnosti koje organizuje i nudi naš klub.

 


on-line prodavnica


Прилагођена претрага


Vesti

RASPORED TRENINGA

uto i čet 21 - 22.30h
LETNJI PERIOD:
uto i čet 19 - 20h
Bazeni SPC Vojvodina